NJEMAČKA U IŠČEKIVANJU: Nacija strepi zbog moguće odluke Angele Merkel

Pokrajinski ministri obrazovanja pozvali su u ponedjeljak da se školama dozvoli otvaranje u fazama nakon što se situacija u raznim regijama stabilizira.

  • Svijet

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 1

Njemačka kancelarka Angel Merkel trebala bi u utorak održati videokonferenciju sa 16 premijera pokrajina kako bi razgovarala o produženju trenutne gotovo potpune blokade, dok je u toku vakcinisanje za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Bilo je izvještaja da bi se zaključavanje moglo produžiti do kraja januara u odnosu na sadašnji planirani kraj restriktivnih mjera 10. januara.

Na svojoj prvoj ovogodišnjoj konferenciji Merkel i premijeri razgovarat će o kontinuiranoj visokoj stopi zaraze iako je većina trgovina, svih škola i dječjih vrtića zatvorena 16. decembra, prenosi DPA.

Veliki javni događaji prije toga bili su zabranjeni, a mali broj dopuštenih sportskih događaja odvijao se na praznim stadionima.

Iako su trenutne mjere rezultirale smanjenjem stope zaraze, većina premijera saveznih njemačkih država navodno se zalaže za produženje zaključavanja, uprkos jasnim znakovima umora od zaključavanja u široj javnosti.

Pokrajinski ministri obrazovanja pozvali su u ponedjeljak da se školama dozvoli otvaranje u fazama nakon što se situacija u raznim regijama stabilizira.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...