PRIPREMITE NOVČANIKE: Donosimo listu cipela koje ćemo obožavati u 2021.

Način na koji gledamo na obuću ove godine doživio je cjelovit remont. Nakon što smo proveli mjesece u toplini doma noseći papuče ili tenisice, ideja odijevanja i eksperimentiranja s novim cipelama čini se privlačnijom nego ikad.

  • Žena

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 0

Tek smo zagazili u 2021., a modni stručnjaci već su izdvojili favorite koji će dominirati modnom scenom u narednim mjesecima. U novoj godini očekuje nas pregršt modnih iznenađenja, a kada je u pitanju obuća, predlažemo vam da pažnju usmjerite na ovih sedam trendi modela. 

Način na koji gledamo na obuću ove godine doživio je cjelovit remont. Nakon što smo proveli mjesece u toplini doma noseći papuče ili tenisice, ideja odijevanja i eksperimentiranja s novim cipelama čini se privlačnijom nego ikad.

Loaferice s debelim potplatom

Street Style inspiracija

Mokasinke ili popularno zvane loaferice posljednjih godina su od omražene obuće postale omiljen odabir žena širom svijeta, a još ljetos bilo je jasno kako će ove cipele biti pobjednice sezone. Prema novim podacima "Lysta", zaljubljenice u modu provode vrijeme u intenzivnoj potražnji za ovom obućom, tačnije njezinim glomaznim inačicama.

alt

Mokasinke

Chic papuče

Iako smo izašli iz karantina, udobne i tople papuče dominirat će i u 2021. godini zahvaljujući dizajnerima koji ih i dalje vide kao isplativu investiciju. Veliki broj ljudi provodi vrijeme opuštajući se u svoja četiri zida, a mnogi još rade od kuće pa nije ni čudo da se brendovi koncentriraju na udobnu obuću, poput kućnih papuča ili mekanih balerinki i mokasinki koje ćete jedva osjetiti na nogama.

Tenisice za trčanje

Street Style inspiracija

Posljednjih sezona primjetan je nagli porast potražnje za sportskom obućom, a stručnjaci napominju kako su sve traženiji izrazito atletski modeli tenisica, poput onih za trčanje ili teretanu, dok elegantni modeli polako gube na značaju. Tenisice s potpisom brenda "New Balance" obilježile su jesen/zimu 2020., a proljeće/ljeto 2021. pamtit ćemo po novim uzbudljivim modelima sa potpisom brendova kao što su "Salomon", "Asics" i drugi.

alt

Tenisice

Baletanke

Baletanke su klasik koji nikad ne izlazi iz mode i upravo ih zato valja imati u ormaru. Ove sezone prevladavat će modeli u neutralnim bojama, po mogućnosti od kože i s elastičnom pasicom te oni s dodatkom vrpce za vezanje oko gležnja, poput onih koje nose profesionalne balerine. Veliki hit bit će i balerinke ukrašene nakitom te će narednih mjeseci doživjeti pravi bum.

Mary Jane cipele

Iako se oduvijek smatraju klasičnom obućom, cipele Mary Jane, koje karakterizira detalj remenčića oko gležnja, posljednjih godina nisu se previše proslavile u trendovskom smislu usljed naleta nekih novih, uzbudljivijih modela. Nekoć smatrane dosadnom poslovnom obućom, poprimile su odvažniji izgled po pitanju dizajna i palete boja predstavljajući značajan modni trend u nastajanju.

Gležnjače

Gležnjače su uvijek u modi, bez obzira na to imaju li visoku ili nisku potpeticuGležnjače su uvijek u modi, bez obzira na to imaju li visoku ili nisku potpeticu



Nakon nekoliko sezona modnog imperativa gležnjača, vjerovatno se ne možemo ni sjetiti perioda u kojem ih nismo nosile. Osvojile su ženska srca i sada su često izbor broj jedan za mnoge kombinacije. Znalački ih možete spariti uz sve - od tajica, suknji, traperica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...