SRAMOTNO PONAŠANJE MILORADA DODIKA: Ne želi da se izjasni o Komšićevom prijedlogu da Vijeće ministara dostavi izvještaj o donacijama za migrantsku krizu!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom cjelodnevne telefonske sjednice Predsjedništva BiH nije želio da se izjasni o prijedlogu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da se Vijeće ministara BiH zaduži od strane Predsjedništva BiH da dostavi izvještaj o ukupno doniranim sredstvima, u opremi i novcu, za potrebe pomoći izbjeglicama, azilantima i migrantima u BiH, od EU i ostalih međunarodnih i domaćih organizacija, za period od 1. januara 2020. do 31. decembra 2020. godine, stoji u današnjem saopštenju iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

  • Mini market

  • 06. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 8

Naime, Komšić je zatražio da se prilikom izvršenja ove obaveze posebno iskažu izdvajanja vršena od institucija iz BiH, entiteta, kantona, gradova i općina.

Po Komšićevom prijedlogu, Predsjedništvo BiH bi zadužilo Vijeće ministara da izvješće o ukupno utrošenim sredstvima dostavi u roku od 15 dana.

Također, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi da se izjasni o prijedlogu angažmana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na pružanju pomoći civilnim organima na području Grada Bihaća.

Prijedlog se odnosi na privremeno angažovanje inžinjerijskih jedinica OS BiH na sanaciji pristupnog puta u dužini od 4000 matara širine četiri metra na području kampa Lipa, poručuju iz Kompićevog kabineta.   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...