KILOGRAMI, HAJ'MO DOLE: Ovako bi trebala hodati želiš li izgubiti na težini

Postoje određena pravila u hodanju koja će, budeš li ih se pridržavala, dovesti do rezultata, odnosno manjeg konfekcijskog broja.

  • Žena

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 0

I dok djeca za blagdane dobivaju poklone, odrasli dobivaju kilograme. Svakome ponešto, a poslovica kaže, po zaslugama. Želiš li nakon Božića i novogodišnjeg dočeka elegantno ući u traperice koje si nosila, vrijeme je da se kreneš pripremati, odnosno napraviš mjesta za kolače i svečane ručkove koji te čekaju u vrijeme blagdana.

Prvi korak je napraviti korak, i to doslovce. Hodanje topi kilograme. Možda će te iznenaditi, ali čak i više od trčanja. Ipak treba usvojiti neke zakonitosti želiš li hodanjem smršavjeti i otopiti salo oko trbuha. Sve što ti treba za trening hodanja su udobne tenisice i udobna odjeća.

Hodanje umjerenim tempom najviše topi kalorije, i to one iz masnoća, što je vrlo bitno. Umjereni tempo onaj je pri kojem još možeš pričati, ali ostaješ pomalo bez daha pa ipak važeš svaku riječ koju ćeš izreći. 

(Žena.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...