RUKA RUKU MIJE: Radončićev direktor dijelio državne pare stranačkim kolegama, Saneli Prašović i "Avazu" dao 64.000 maraka

Odluka je donesena pred kraj 2020. godine.

  • Mini market

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 3

Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine podržao je i u 2020. godini veliki broj projekata čiji je glavni cilj briga o okolišu, čime se i ne možemo baš pohvaliti, naročito u Sarajevu, gdje se građani godinama guše u otrovnom smogu. Odluka je donesena pred kraj 2020. godine. Velika sredstva raspoređena su u nekoliko LOT-ova. Tako su se u okviru LOT-a 2 našle i dobro poznate firme stranačkih kolega, "Avaz-roto press", kojem je dodijeljeno 44.000 KM za projekt „Naš okoliš, naša budućnost", i firma "Tim System" d.o.o. Sarajevo, kojoj je dodijeljeno 20.000 KM za projekt „Tvoj okoliš, tvoj život“.

alt

alt

SBB-ov direktor Fonda Fuad Čibukčić navikao je podržavati stranačke kolege u okviru projekata Fonda. Osim u 2020., on je prema istima bio široke ruke i prošle godine te je firmama stranačkih kolega "Avaz-roto pressu" dodijelio 55.000 KM, a "Tim Systemu" 45.000 KM. Inače, vlasnik ove kompanije je Nehrudin Gadžo, muž bliske saradnice i stranačke kolegice Fahrudina Radončića Sanele Prašović.

Podsjećamo, Prašović je ranije žestoko reagovala na medijske napise da se radi o firmi u kojoj je suvlasnica. Kazala je kako nije vlasnica niti suvlasnica firme "TIM System" niti ima pravno, legalno, službeno, privatno ili bilo kako drugačije ikakvu vezu sa spomenutom firmom.

“Jednako tako nisam niti u bračnom statusu sa osobom koja je vlasnik firme”, kazala je tada Sanela.

(Sl. B)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...