KAD VEĆ NE MOŽE SLAVITI U MOSTARU: Dragan Čović u Posavini, evo šta je izjavio u Orašju…

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u Orašju je danas održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Posavskog kantona.

  • Politika

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 4

Na sastanku se razgovaralo o rezultatima lokalnih izbora u sve tri općine, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji. Razgovarano je o aktuelnim temama i aktivnostima po općinama nakon održanih i potvrđenih lokalnih izbora i preuzimanja mandata koji će načelnici obavljati u naredne četiri godine.

Đuro Topić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina i predsjednik Vlade, predstavio je sve učinjene aktivnosti u pripremi i realizaciji lokalnih izbora u Posavskom kantonu, gdje je Hrvatska demokratska zajednica BiH potvrdila snagu zajedništva te je, uz pozicije načelnika, u sve tri općine ostvarila i većinu u općinskim vijećima.

Županijski odbor će pomoći sva tri općinska odbora u ovom kantonu pri implementaciji izbornih programa i ciljeva, što je prioritet, naglasio je Topić.

Čović je kazao kako je očekivao dobar stranački rezultat na području ovog kantona:

“Kao i do sada, imat ćete našu potporu, posebno dužnosnika s viših razina vlasti za sve predstavljene projekte i potrebe našeg čovjeka u Posavini. HDZ BiH i zajedništvo koje gradimo te povjerenje koje dobivamo, moraju nam biti poticaj za predaniji rad za dobro našeg čovjeka u našim općinama Posavine“, istaknuo je Čović.

Također, Čović je obećao da će sve te općine biti uključene u sve raspodjele sredstava pomoći s viših nivoa vlasti kako bi se do kraja sačuvalo i zaštitilo zdravstvo i ekonomija, ali i sve obrazovne, kulturne, sportske i druge važne institucije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...