JEZIVA MISTERIJA: Niko ne zna odakle je došla letjelica zbog koje je poginuo iskusni ratni pilot, drama se odigrala na visini od 7.000 metara, a onda se dogodila tragedija…

"Slobodna Bosna" donosi novu zanimljivu priču iz historije.

  • Jeste li znali

  • 08. Jan. 2021  08. Jan. 2021

  • 0

Glavni junak naše današnje priče je američki pilot Thomas Mantell.

Imao je veliko letačko iskustvo od čak 2.167 sati leta, a bio je i vojni pilot u Normandiji za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Početkom januara 1948. godine dogodio se incident koji je izmijenio stav američke javnosti prema neidentificiranim letećim objektima. Naime, dok su se prije odbacivali takvi navodi kao neosnovani, pogibija pilota koji je tvrdio da je slijedio jedan NLO, navela je javnost da ozbiljnije uzme u obzir mogućnost postojanja takvih letjelica, pa čak i mogućnost da su neprijateljski raspoložene.

Kobnog dana, mnogo ljudi na zemlji vidjelo je okrugli objekt u zraku koji se približio površini zemlje, a zatim uzdigao. Mantell je bio već u zraku, pilotirajući avionom P-51 Mustang iznad savezne države Kentucky, kad je kontrola leta rekla njemu i njegovim kolegama da istraže neidentificirani leteći objekt. Oni su se zaputili u smjeru kugle koja se počela dizati. Njegove kolege odustaliesu od potjere na 6.900 metara visine, ali je Mantell nastavio, mada nije imao masku s kisikom za disanje na velikim visinama.

Nakon što je dosegao 7.600 metara, navodno se onesvijestio, a avion mu je počeo spiralno padati prema zemlji i srušio se na jednu farmu. Do danas je ostalo neobjašnjeno zbog čega je, zapravo, poginuo iskusni američki pilot, ali i o kakvom se misterioznom objektu radilo.

(SB)

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...