KORISNIKE WHATSAPPA DOČEKALO NEUGODNO IZNENAĐENJE: Nakon ovoga, mnogi razmišljaju o napuštanju popularne mreže

Od sada, pak, na snagu stupaju nova pravila koja takvo dijeljenje podataka čini obaveznim.

  • HiTec

  • 08. Jan. 2021  08. Jan. 2021

  • 0

Kada je Facebook preuzimao WhatsApp sada već davne 2014. godine, obećao je ostaviti ga "čistim" i odvojenim od svoje društvene mreže. Međutim, kako to s obećanjima često biva, kroz godine su to "zaboravili" i sada sve više naginju ka tome da ga pripoje svojoj platformi – čak i tako da se njime može komunicirati i s korisnicima Instagrama ili Facebook Messengera.

WhatsApp je 2016. godine načinio posljednju veliku promjenu pravila korištenja u kojoj je korisnicima dao mogućnost odabira žele li da kompanija njihove podatke dijeli izvan WhatsAppa s ostalim servisima, primarno s Facebookom. Od sada, pak, na snagu stupaju nova pravila koja takvo dijeljenje podataka čine obaveznim.

Izbora nema - Agree ili ništa

Od danas je korisnicima prilikom pokretanja ova aplikacije počela "iskakati" obavijest o novim uvjetima korištenja koju mogu privremeno maknuti s ekrana ili prihvatiti. Ne prihvate li je do 8. februara, WhatsApp više neće moći koristiti.

WhatsApp po novome ne daje izbor krajnjem korisniku pa će njegove podatke bez pitanja dalje dijeliti s trećim stranama. Privatni podaci kojima će od sada raspolagati kako ih volja, uključuju brojeve telefona korisnika i njihovih kontakata, imena profila i profilne slike, statuse, kao i dijagnostičke podatke o samoj aplikaciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...