MALI DIV: Renault 4 nađen ispod ruševina, ide u obnovu i postaje simbol stradanja Petrinje

Osijek ima crvenog fiću, a Petrinja će, po svemu sudeći, dobiti Renault 4.

  • Auto

  • 08. Jan. 2021  08. Jan. 2021

  • 0

Nakon niza ružnih priča iz Petrinje, naišli smo i na jednu lijepu. Društvenim mrežama se ovih dana širi objava Tomislav Medića Medomange. On je sa prijateljima stigao u Petrinju da pomogne u raščišćavanju ruševina. Put ih je naveo kod Hrvoja Vidnića, strastvenog kolekcionara autića, kojem se u potresu srušila cijela kuća. Tamo su zajedno s navijačima radili na poslovima čišćenja da bi s vremenom ispod ruševina u ulici pronašli zdrobljeni Renault 4. 

Mali div uspio je preživjeti ispod ruševina, a onda stiže i sudbonosna odluka da se automobil u potpunosti obnovi i postane još jedan podsjetnik na stravični zemljotres koji je zadesio stanovništvo Petrinje i okolnih mjesta.

Ubrzo se javljaju brojni zainteresirani, što donatori, što serviseri, a potom i vlasnik automobila koji živi u Bangkoku. On je presretan zbog ideje i prilikom svog dolaska u Hrvatsku dat će dokumente i ključeve žilave Kvatrice.

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...