NJEMAČKI POLITIČAR DIŽE SVE NA NOGE: "Republika Srpska je ENTITET GENOCIDA i nema pravo postojati!"

Stefan Schwarz je osoba koja je tokom rata u BiH, kao mladi političar CDU-a i zastupnik Bundestaga, bio jako angažovan i zainteresovan za naše zemlju. On se večeras oglasio na svom Facebook profilu povodom sutrašnjeg neustavnog "Dana RS-a", rekavši kako je Bosni i Hercegovini neophodan moderni europski ustav umjesto Daytona.

  • Mini market

  • 08. Jan. 2021  09. Jan. 2021

  • 31

On se večeras oglasio na svom Facebook povodom sutrašnjeg neustavnog "Dana RS-a", rekavši kako je Bosni i Hercegovini neophodan moderni europski ustav umjesto Daytona.

- Pomirenje započinje tako što ćemo govoriti istinu: Republika Srpska je entitet genocida i nema pravo postojati. Dayton i RS moraju biti zamijenjeni modernim evropskim ustavom, rekao je Schwarz.

Dodao je da ovaj neustavni dan slave Dodik, Vučić i Putin, a napomenuo je i kako je ovaj praznik neustavan po presudi Ustavnog suda BiH.

- Taj je entitet natopljen krvlju desetinama hiljada nevinih žrtava genocida koje su ubijene u Prijedoru, Foči, Srebrenici i Žepi i stotinama drugih gradova i sela iz samo jednog: jer nisu bili Srbi, napisao je on.

Nastanak manjeg bh. entiteta ocijenio je kao najveću nevolju još od Hitlera i Staljina koji su počinili genocid u Europi.

- Prije nego što je ubijeno 8.400 civila u Srebrenici već je bilo više od 90 hiljada nevinih žrtava planiranog genocida, u sklopu kojeg su sistemski protjerivani i ubijani svi koji nisu bili Srbi, kazao je Schwarz.

Naveo je da je u istočnoj Bosni isplaniran genocid, koji je izvršen u ime narodne politike.

- Ono što danas, kao Republika Srpska, čini 49 posto teritorija Bosne i Hercegovine i znatno manje stanovništva, izgrađeno je na ubstvima, mučenjima, pljačkama, raseljavanjima i silovanjima - a međunarodna zajednica to toleriše, napisao je on.

DRAGI BOSANCI, LIEBE LANDSLEUTE! 9. JANUAR 1992 - STARTSCHUSS FÜR GENOZID IN BOSNIEN. Aussöhnung beginnt mit dem...

Posted by Stefan Schwarz on Friday, 8 January 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...