KINEZI NAPADAJU EVROPSKO TRŽIŠTE: Xiaomi predstavio dva dugo najavljivana uređaja, najveći adut im je cijena (VIDEO)

Xiaomi je i službeno predstavio dva nova Redmi pametna telefona: Redmi Note 9T i Redmi 9T. 

  • HiTec

  • 10. Jan. 2021  10. Jan. 2021

  • 1

Redmi Note 9T prvi je 5G telefon u Note seriji koji omogućuje povezivanje na dvije SIM kartice istovremeno, a pokreće ga MediaTek Dimensity 5G 800U SoC što ga čini do 100% bržim pametnim telefonom od prethodnih generacija. Uz integrirani modem, može se pohvaliti svojim osmojezgrovnim procesorom i 7nm procesnom tehnologijom. 

Dolazi s 48MP trostrukom stražnjom kamerom sa senzorom dubine od 2 MP i makro objektivom od 2 MP.

Opremljen 5.000mAh baterijom nudi 18W brzo punjenje i dolazi s punjačem od 22,5W, što bi trebalo omogućiti svakodnevno korištenje uređaja do gotovo tri godine bez značajne degradacije kapaciteta baterije.

Redmi 9T dolazi s 48MP AI četverostrukom stražnjom kamerom, 8MP ultraširokokutnom kamerom te makro objektivom od 2 MP i senzorom dubine od 2 MP.

Ima i novu time-lapse opciju koja nudi različite brzine i izdržljivosti za snimanje kako bi korisnici mogli snimiti kreativne fotografije s vremenskim odmakom.

Redmi 9T opremljen je 6.000mAh baterijom i Qualcomm Snapdragon 662 procesorom u kombinaciji s 11nm energetski učinkovitim procesorom, dok  MIUI način uštede baterije i mogućnosti punjenja s obrnutom žicom pomažu maksimizirati cjelodnevnu pa čak i višednevnu upotrebu.

Kao i Redmi Note 9T, Redmi 9T dolazi s 18W brzim punjenjem i punjačem od 22,5W.

Redmi Note 9T i Redmi 9T očekuju se na evropskom tržištu krajem februara u varijantama od 4GB + 64GB, 4GB + 128GB i 4GB + 64GB, 4GB + 128GB, a cijene u EU, ovisno o modelu, trebale bi se kretati od 200 do 250 eura.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...