VULIN URLA NA IZETBEGOVIĆA: „Vučić čestita dan ustavnom dijelu BiH, Republici Srpskoj, priznatoj u Dejtonu, neka Izetbegović kaže gdje je bio u trenutku linča..."

SDA je sinoć saopćila da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpske vlasti "imaju neiskren odnos prema BiH i da kriju i štite odgovorne za zločin u Srebrenici".

  • Regija

  • 10. Jan. 2021  

  • 14

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je Stranci demokratske akcije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić više poštuje BiH od njenih funkcionera iz Federacije BiH.

Vulin je povodom saopštenja SDA na Vučićevu čestitku upućenu za neustavni Dan Republike Srpske istakao da ta stranka, osim mržnje prema Vučiću, ne može da objasni u čemu je problem u njegovom poštovanju Dejtona.

Prema njegovim riječima, „Vučić čestita dan ustavnom dijelu BiH, Republici Srpskoj, priznatoj u Dejtonu, a osnovanoj voljom srpskog naroda, konstitutivnog naroda u BiH“.

On je dodao da funkcioneri iz Federacije BiH traže unitarnu BiH, ali bi i da komadaju Srbiju i priznaju Kosovo.

Vulin je kazao da bi SDA bilo bolje da, umjesto što mrzi Vučića, kaže ko je pokušao da ga ubije u Potočarima i gdje je u trenutku linča bio Bakir Izetbegović, saopšteno je iz Pokreta socijalista, čiji je Vulin predsjednik.

SDA je sinoć saopćila da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpske vlasti "imaju neiskren odnos prema BiH i da kriju i štite odgovorne za zločin u Srebrenici".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...