NOVI TREND ZALUDIO ŽENE ŠIROM SVIJETA: Šiljate brade i špicaste jagodice

"Kad se ne primijeti da je rađeno, to je estetska antiejdžing medicina, ali kad se primijeti da je rađeno, to je uglavnom na zahtjev pacijenata i oni neće biti zadovoljni ukoliko im ljekar ne napravi to što su zamislili.”

  • Žena

  • 10. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

Posljednjih desetak godina, estetska hirurgija doživljava svoj procvat jer se mnoge djevojke odlučuju na razne zahvate kako bi sebi, pa i okolini izgledale privlačnije. Prvo su bile popularne veće grudi, mali nos, punija usta, podignuta zadnjica i uzak struk, a u poslednje vrijeme primjećuje se i drastična korekcija lica - prenaglašene "špic" jagodice, oštrija brada, prezategnuti obrazi koji na kraju ističu vilične kosti.

Kako bismo dobili odgovore na mnoga pitanja vezana za ovaj poslednji i pomalo bizaran trend u estetskoj medicini, razgovarali smo sa dr Kristinom Davidović, specijalistom radiologije i stučnjakom estetske medicine i antiejdžinga, koju smo za početak pitali o predrasudama o estetskoj hirurgiji koje mnogi imaju, zbog “plastičnog” izgleda pojedinih žena.

“Osnova estetske i antiejdžing medicine je da vam održava prirodan izgled i da niko nikada ne primeti da ste nešto radili, a da izgledate bolje, da zasijate, i da djeluje kao da je vrijeme za vas stalo. Svako značajnije menjanje prirodnih proporcija dovodi do vještačkog izgleda i do toga da dobijate otpor prema estetskim procedurama, jer ćete misliti da ćete i vi izgledati tako.”

Na pitanje zbog čega onda mnoge djevojke sa javne scene izgledaju neprirodno, doktorka je objasnila da su to isključivo želje takvih pacijenata.

“Na današnjoj javnoj sceni, djevojke između 35 i 45 godina ako izgledaju mladalački i lijepo, znači da su nešto radile. Iskreno, ne postoji nijedna javna ličnost koja ne radi na sebi. Kad se ne primjeti da je rađeno, to je estetska antiejdžing medicina, ali kad se primjeti da je rađeno, to je uglavnom na zahtjev pacijenata i oni neće biti zadovoljni ukoliko im ljekar ne napravi to što su zamislili”, rekla je dr Kristina Davidović, te se osvrnula na ovaj poslednji trend “špicastog” izgleda, uz obrazloženje da li je riječ o operaciji ili nehirurškom zahvatu, i zbog čega u nekim slučajevima dolazi do vidno neprirodnog izgleda.

“To je najprije ubacivanje filera. Ukoliko se ubaci veća količina filera nego što je potrebno na mjestima gdje to nije adekvatno i ako je to vještački filer, onda se dobija takav naglašen izgled lica. To nije operacija, već je riječ o nerirurškim procedurama ubacivanja filera, sopstvene mase ili veštačkih materijala.”

Iako u ovom slučaju nije riječ o operaciji, već o nehirurškom zahvatu, ipak postoji postoperativni period, kao i rizik.

“Oporavak od takvog zahvata traje između dve ili tri nedelje, dok spadnu otok i modrice, a rizik svakako postoji. Ono što volim da naglasim jeste da rizik postoji i kod manikira i pedikira – da vam otpadne prst. Kod svake medicinske procedure imate rizik od neželjenih dejstava i komplikacija, ali ljekar koji to prepozna na vrijeme, može riješiti bez posljedica.”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...