DODIKOVA NOVA GLAVOBOLJA: Pao dogovor DNS-a sa SDS-om i PDP-om

DNS, SDS i PDP su dogovorili saradnju, a preostalo je da u narednom periodu dogovore detalje koalicije i plan aktivnosti.

  • Politika

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić dogovorio je političku saradnju s opozicionim SDS-om i PDP-om, saznaje Klix.ba. Ono što se već dugo vremena špekulisalo i pretpostavljalo, dogovoreno je tokom finalnih razgovora Nenada Nešića, Branislava Borenovića i Mirka Šarovića. DNS, SDS i PDP su dogovorili saradnju, a preostalo je da u narednom periodu dogovore detalje koalicije i plan aktivnosti. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio Nenad Nešić.

Ranije su iz SDS-a i PDP-a jasno dali do znanja da je DNS dobrodošao u njihovo društvo.

DNS će tako sa SDS-om i PDP-om biti opozicija i na državnom i na entitetskom nivou. Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a posljednjih mjeseci sve je brojnija, a pored DNS-a, izgledan je i izlazak Socijalističke partije (SP) iz vlasti i prelazak u opozicione klupe u ovom bh. entitetu. Njihov zajednički cilj je ostvarivanje parlamentarne većine.

DNS će i na državnom nivou u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine djelovati opoziciono, a kako smo već pisali, plan je da Nenad Nešić odlukom većine parlamentaraca zamijeni Nebojšu Radmanovića (SNSD) u Kolegiju ovog doma.

DNS se prije nekoliko mjeseci rastao sa SNSD-om i napustio vlast nezadovoljan odnosima u koaliciji koju predvodi Milorad Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...