SANJA SE DODVORAVA VOŽDU IZ LAKTAŠA: Poslanica SNSD-a koja je Dodika nazvala bogom, podnijela prijavu protiv članova CIK-a i lidera opozicije u RS-u

Tvrdi da članovi CIK-a i "njihovi glavni saučesnici Šarović i Borenović" Doboj koštaju neusvajanja i nedonošenja osnovnih planskih, finansijskih i provedbenih dokumenata.

  • Mini market

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 2

Sanja Vulić, poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, potvrdila je da je Tužilaštvu BiH podnijela prijavu protiv članova Centralne izborne komisije i lidera Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa Mirka Šarovića i Branislava Borenovića zbog zloupotrebe položaja i nanošenja štete gradu Doboju, u kome još nisu potvrđeni rezultati lokalnih izbora.

Ona kaže da je skandalozno da Dobojlije dva mjeseca ne znaju koga su izabrali.

- CIK nema nijedan dokaz o eventualnim propustima ili prevarama na biračkim mjestima, sve što imaju jeste pravljenje vještačke krize, i to na zahtjev političkih mentora. Na sceni su nasilje i nepravda, naročito nepravda nad ljudima koji nisu ništa krivi, a u ovom slučaju su to svi građani Doboja, njih oko 70.000, koji su zarobljeni političkom igrankom određenih članova CIK-a i predsjednika političkih stranaka. Zato sam uputila krivičnu prijavu protiv predsjednika CIK-a BiH Željka Bakalara, članova Suada Arnautovića, Vanje Bjelice-Prutine, Irene Hadžiabdić, Jovana Kalabe, Ahmeta Šantića, te politčkih lidera Mirka Šarovića i Branislava Borenovića - kaže Vulićeva za "Srpska Info".

Prema njenim riječima, Izborni zakon jasno obavezuje CIK da u roku od 30 dana od dana održavanja izbora utvrdi i objavi izborne rezultate.

- Umjesto toga, CIK bez obrazloženja saopćava da će za Doboj i Srebrenicu utvrditi rezultate kada se za to steknu uslovi, a dotad da lokalne zajednice premoštavaju situaciju. Postavlja se pitanje do kada će to premoštavanje trajati. Postoji sumnja da su predsjednik CIK-a i pet članova počinili i još čine zloupotrebu položaja i ovlaštenja iz člana 220. Krivičnog zakona BiH. Također, postoji osnov sumnje da su ovakvo postupanje prijavljenih članova CIK-a osmislili, podstrekavali, pomagali i da to još rade moje kolege poslanici i predsjednici političkih partija u RS-u Šarović i Borenović, a koji otvoreno nastupaju kao politički mentori Vanje Bjelice-Prutine i Jovana Kalabe - smatra Vulićeva.

Tvrdi da članovi CIK-a i "njihovi glavni saučesnici Šarović i Borenović" Doboj koštaju neusvajanja i nedonošenja osnovnih planskih, finansijskih i provedbenih dokumenata, čije donošenje je u nadležnosti lokalnih zajednica, kao i zastoja u rješavanju brojnih tekućih pitanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...