MAGAZIN “VOGUE” RAZOČARAO KAMALU HARRIS I ONE KOJI JE VOLE: Fotografija prve potpredsjednice SAD-a u historiji... (FOTO)

Novoizabrana potpredsjednica SAD-a Kamala Harris krasi naslovnicu modnog časopisa ”Vogue”. Međutim, čim se fotografija pojavila, izazvala je burne reakcije.

  • Show

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

Ispostavilo se, naime, da je uredništvo čuvenog modnog magazina za naslovnu stranicu odabralo fotografiju na koju Kamala Harris, navodno, nije pristala.

Umjesto puderastoplavog odijela koje je Kamala Harris nosila na fotografisanju za naslovnu stranicu, prva potpredsjednica Afroamerikanka na fotografiji nosi ležerniju odjeću i popularne starke, koje je ponekad nosila tokom kampanje, prenosi AP.

Kancelarija buduće potpredsjednice odbila je da zvanično reaguje, a predstavnici magazina ”Vogue” nisu odgovorili na zahtjev Associated Pressa za komentar.

Haris, porijeklom iz Jamajke i Indije, pozirala je u svijetloplavom odijelu ispred zlatne pozadine za naslovnicu časopisa. Ona je, također, pozirala i ležernije obučena u pantalone, sako i patike ispred ružičaste i zelene pozadine, ali za fotografije koje su bile predviđene za unutrašnjost časopisa, rekla je za AP osoba koja je učestvovala u pregovorima o tome kako će Harris biti prikazana.

Izvor AP-a, koji je zatražio da ostane anoniman, rekao je da je tim Harrisove izrazio ”Vogueu” svoje razočaranje zbog odluke časopisa.

Naslovna stranica izazvala je negodovanje i na društvenim mrežama, navodi američka agencija.

(SB/Raport.ba)        

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...