UGLAVNOM HORIZONTALA, VERTIKALA DOK SE MALO ODMORE: Crnogorci svom tradicionalnom takmičenju u ležanju pridodali novu "disciplinu"

Kako se lijenost stoljećima povezuje s Crnogorcima, etno-selo "Montenegro" blizu Nikšića godinama je organiziralo takmičenje u ležanju. Budući da im je ove godine koronavirus poremetio planove, odlučili su epidemiološki savjesno organizirati natjecanje u samoizolaciji.

  • Šareni svijet

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

Svi sudionici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nikamo ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola. Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

“Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka“, navode organizatori iz etno-sela "Montenegro". Pobjednik će dobiti skromnih 300 eura, ali će sudionik koji odustane prije trećeg dana, platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura. Natjecanje počinje 5. februara, a sudeći prema prvim prijavama na Facebook stranici organizatora, mnogo je onih koji bi „da se odmore i da zato budu plaćeni“.

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...