STANIVUKOVIĆ OBJAVIO RAT DODIKOVIM MOĆNICIMA: Traži inspekcijski nadzor nad građevinskim dozvolama koje je dobila firma "Grand trade"

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković zatražio je od Inspektorata Republike Srpske da ovlasti inspektore u Odjeljenju za inspekcijske poslove Grada da izvrše inspekcijski nadzor nad svim građevinskim dozvolama koje je dobilo preduzeće „Grand trade“ u vezi s gradnjom objekta u centru grada.

  • Mini market

  • 11. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 0

Ovom zahtjevu gradonačelnika, prethodile su brojne prijave građana koje su stizale u Gradsku upravu u kojima imenovani ističu da se radovi na izgradnji poslovnog objekta „Grand trade“ izvode suprotno izdatim građevinskim dozvolama ili bez prethodno pribavljenih građevinskih dozvola.

Uvidom u evidencije Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave utvrđeno je da je taj organ prilikom izdavanja građevinske dozvole za izgradnju predmetnog objekta na traženje Ministarstva za prostorno uređnje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske dana 02.11.2020. godine dalo negativno mišljenje za izmjenu i dopunu lokacijskih uslova. 

I pored navedenog negativnog mišljenja, Ministarstvo je 06.11.2020. godine izdalo izmjenu i dopunu lokacijskih uslova, odnosno, odobrilo izgradnju suprotnu važećem Regulacionom planu.

S obzirom na to da Grad nema informaciju da li je nakon izdate izmjene i dopune lokacijskih uslova Ministarstvo izdalo i izmjenu i dopunu građevinske dozvole za izgradnju, gradonačelnik traži da Inspektorat Republike Srpske pokrene inicijativu za ukidanje ili poništenje po pravu nadzora izdate građevinske dozvole.

- Pomenuto preduzeće je, uprkos negativnom mišljenju Odjeljenja za prostorno uređenje, dobilo dva sprata više nego što je predviđeno regulacionim planom. Interesantno je da je Zahtjev za izdavanje rješenja predan 3 dana nakon izbora. Niz procesa ovdje treba ispitati – rekao je gradonačelnik Banje Luke.

Gradonačelnik ističe da će tražiti da se ispita ko je i kako izdavao građevinske dozvole i da li je u ovom slučaju sve urađeno u skladu sa zakonom.

- Došlo je vrijeme da se dodirnu nedodirljivi i da se stane u kraj raznim lobistima – rekao je gradonačelnik.

Podsjećamo, vlasnik "Grand Tradea" je Mile Radišić, kum Milorada Dodika. 

Mile Radišić je krajem 2013. godine osuđen na tri godine pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog toga što je manipulisanjem cijenama Medicinske elektronike, te podstrekavanjem i širenjem lažnih informacija oštetio Republiku Srpsku za više od 550.000 eura.

(BN)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...