BRUKA I SRAMOTA: Slavna glumica prekršila riječ, za taj čin optužila još slavnijeg muža, tek sada je u velikim problemima...

Otkriće britanskih medija moglo bi ozbiljno narušiti vjerodostojnost Amber Heard na sudu u američkoj saveznoj državi Virginiji, gdje je tužena zbog klevete.

  • Show

  • 12. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 0

Nakon peticije od gotovo milion i pol obožavalaca Johnnyja Deppa, koji su jesenas zahtijevali njezino izbacivanje iz nastavka akcijskog hita "Aquaman", američka glumica Amber Heard (34) suočila se s novom nevoljom. Pokazalo se kako je, umjesto najavljenih sedam miliona dolara, u dobrotvorne svrhe dosad uplatila skroman iznos, a posljedice izvrdavanja datog obećanja mogle bi je skupo koštati. Britanski "Daily Mail" nedavno je otkrio nesklad između njezine najave kako će darovati cijeli iznos koji joj je nakon razvoda 2016. isplatio bivši suprug i stanja bankovnog računa kalifornijske bolnice za djecu, jedne od dviju humanitarnih organizacija kojima je trebala pomoći.

Minorna donacija

Glumica je, naime, obećala podijeliti popola Deppovu otpremninu na Dječiju bolnicu u Los Angelesu i Američko udruženje za ljudska prava za borbu protiv nasilja nad ženama. Ali, advokati njezinog bivšeg supruga otkrili su tek jednu uplatu bolnici na njezino ime od 100.000 dolara i dvije anonimne uplate od pola miliona dolara 2017. te četvrt miliona dolara 2018.

image Foto: Profimedia

Predstavnici Dječije bolnice uputili su joj u junu 2019. dopis s pitanjem kad mogu računati na uplatu kojom bi zaokružila obećanih 3,5 miliona dolara, ali koliko je poznato, pismeni odgovor nisu dobili. Udruženje za ljudska prava odbilo je sarađivati s Deppovim advokatima, što neće moći izbjeći dobiju li nalog suda okruga Fairfax u američkoj saveznoj državi Virginiji - gdje će u proljeće započeti novi sudski proces ili, bolje rečeno, ogorčeni pravni rat Johnnyja Deppa i njegove bivše supruge prema kojem bi njihov ljetošnji okršaj u Londonu izgledao kao dječija igra.

Sudski boj nekad strastvenih ljubavnika, a danas ljutih neprijatelja, zakazan je za početak maja i teško da će advokati zvijezde franšize "Pirati s Kariba" odustati od pritisaka na Američko udruženje za ljudska prava za borbu protiv nasilja nad ženama da im dostavi traženi podatak. Problem je u tome što se teksaška glumica pozivala na svoje obećanje o darivanju tokom svjedočenja na Visokom sudu u Londonu lanjskog ljeta, u sklopu tužbe Johnnyja Deppa (57) protiv britanskog tabloida "The Sun", a sudac Andrew Nicol zaključio je da glumica zbog odricanja od brakorazvodne otpremnine nije "lovac na novac" i presudio da je članak tabloida o glumčevom fizičkom i psihičkom zlostavljanju bivše supruge, suštinski istinit. Presuda je u međuvremenu stajala Johnnyja Deppa uloge u trećem nastavku franšize "Čudesne zvijeri", a postao je i holivudska parija.

Advokatica Amber Heard Elaine Charlson Bredehoft u međuvremenu je (indirektno) potvrdila navode "Daily Maila". Izjavila je da glumica "s vremenom ima namjeru ispuniti obećanje o doniranju cijelog iznosa dvjema humanitarnim organizacijama", a do sada to nije učinila zbog visokih troškova pravne bitke s bivšim mužem.

Otkriće britanskih medija moglo bi ozbiljno narušiti vjerodostojnost Amber Heard na sudu u američkoj saveznoj državi Virginiji, gdje je tužena zbog klevete. Riječ je o članku koji je napisala za "Washington Post" u decembru 2018. kao žrtva porodičnog nasilja. Depp i dalje tvrdi da to nije istina te traži odštetu od 50 miliona dolara, a ona je, pak, odgovorila protutužbom te od bivšeg traži odštetu od 100 miliona dolara. Navela je dva razloga: prvi je peticija Deppovih obožavalaca na društvenim mrežama da se ukloni iz franšize "Aquaman", za šta krivi njega, a drugi je ljetošnja izjava glumčevog advokata Adama Waldmana za "Daily Mail", u kojoj ju je prozvao prevaranticom. Američki sudac Bruce D. White uvažio je potonji i na nedavno održanom pripremnom ročištu dao je njezinom pravnom timu zeleno svjetlo za pokretanje protunapada u sudnici zbog Waldmanovih riječi.

Neodržano obećanje dovodi u pitanje i njezinu karijeru: Amber Heard navodno pregovara o pokretanju spin-offa o Meri, princezi podvodnog kraljevstva koju glumi u "Aquamanu”, a epilog je neizvjestan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...