PROCURILI DETALJI: Mladić koji je uhapšen u Banjoj Luci, već osuđen na 15 godina robije zbog stravičnog zločina

Stefan Stefanović (29) iz Novog Sada, koji je jučer uhapšen u Banjoj Luci, osuđen je u Novom Sadu na jedinstvenu kaznu od 15 godina robije za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, izazivanje opšte opasnosti te nedozvoljeno nošenje oružja.

  • Hronika

  • 12. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 1

Kako je potvrđeno za "Nezavisne novine", prema presudi, njegova žrtva je Novosađanin, navijač Vojvodine Milan Pribaković (29), a koji je ranjen u diskoteci "The End" 2017. godine, nakon čega je preminuo.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci je objavljeno da je Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio presudu Višeg suda, kojom je odbjegli Stefanović osuđen na objedinjenu kaznu od 15 godina. Stefanović je, kako se dodaje, osuđen u odsustvu, jer je od 2017. u bijegu. Pribaković je bitku za život izgubio u oktobru 2017. Usljed ranjavanja, iskrvario je nasmrt.

Stefanović je potom, prema dostupnim informacijama, pobjegao u društvu svog prijatelja, koji je isti dan uhapšen, dok je on više od tri godine bio u bijegu. Mediji su za Stefanovića, podsjetimo, ranije pisali da je za njim raspisana i potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog nelegalnog oružja, za šta je osuđen na godinu i po dana.

Pored toga, kako se dodaje, poznat je i po iznudama, narkoticima i raznim drugim krivičnim djelima.

Policija je jučer u Banjoj Luci, u sklopu akcije "Logan", uhapsila Stefanovića, za kojim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog teškog ubistva, te trojicu Banjalučana, a u sklopu pretresa pronađeni su i oduzeti kokain i marihuana, kao i oko 10.500 KM.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...