JEZIVA ISPOVIJEST ČOVJEKA KOJI JE SINOĆ SPAŠAVAO KOMŠIJU: "Kada smo pritrčali, psi su ga već pokidali"

Petar Mitrović je u selu Jakupovci kod Laktaša učestvovao u spašavanju komšije M. V. (71) kojeg su napali psi, belgijski ovčari, te je ispričao da je sve bilo veoma dramatično, pišu "Nezavisne novine".

  • Hronika

  • 12. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 1

Mitrović je rekao da su se sinoć u 20.45 sati čuli krici i zapomaganje u komšijskom dvorištu.

"Komšija je imao dva belgijska ovčara koja su ga napala ne znam iz kojeg razloga. Kada smo komšija i ja pritrčali, psi su ga već pokidali, bilo je strašno to gledati. Pošto je komšija lovac, otišao je kući po pušku. Lupajući u kapiju pokušali smo da skrenemo pažnju psima, vodili smo računa da se ne puca na pse. Počeli smo na njih bacati kamenje i druge predmete. Onda smo se izmakli i komšija je jednog psa pogodio, a drugog ranio", ispričao je Mitrović, koji je i pripadnik Granične policije BiH.

On kaže da su komšija i on pajserom razvalili kapiju, jer je bila zaključana i prišli napadnutom komšiji, koji je bio izujedan, krvav i bez odjeće, koju su psi rastrgnuli.

"Pokrili smo ga ćebadima i čuvali da ga ne napadne ranjeni pas, koji je bio u dvorištu. U međuvremenu je stigla Hitna pomoć i prevezla ga je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci", naveo je Mitrović.

On je istaknuo da, iako je u tom trenutku osjetio strah, nije imao dilemu da li treba da pritekne u pomoć napadnutom komšiji.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske saopšteno je da je M. V. (71) iz Jakupovaca kod Laktaša, kojeg su dva belgijska ovčara izgrizla, otpušten na kućno liječenje.

U saopštenju je navedeno da je sanitetskim vozilom Doma zdravlja Laktaši danas u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske dovezena osoba čiji su inicijali M. V.

"Pacijent M. V. (71) je primljen u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske s ugriznim ranama. Pacijent je zbrinut te pušten na kućno liječenje, uz terapijske preporuke", navedeno je u saopštenju. 

(Nezavisne novine)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...