DONALDE, ŠTA SI URADIO: Sin sudije Vrhovnog suda uhapšen zbog...

Agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili su u New Yorku Aarona Mostofskog, za kojeg se smatra da je povezan s napadom na zgradu Kongresa koji su izvršile pristalice odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

  • Svijet

  • 12. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 0

Portparol FBI-ja navodi da je ime Mostofskog dodano na spisak osumnjičenih koji će biti optuženi u vezi s događajima u Kapitolu.

List "New York Post" nedavno je pisao o tome da je Mostofsky bio prisutan u Kapitolu, uz napomenu da je on sin sudije Vrhovnog suda u New Yorku Shloma Mostofskog. Uz članak o Mostofskom, objavljena je i njegova fotografija u kostimu kod zgrade Kongresa. List je citirao Mostofskog, koji je ranije izjavio da su građani prevareni i da za Trumpa na izborima nije glasalo 75 miliona, već oko 85 miliona ljudi te da je došlo do krađe glasova, između ostalog u "New York Postu".

Reuters nije dobio informaciju kakve optužbe će biti iznesene protiv Mostofskog.

(SB/Tanjug)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...