DŽANAN MUSA SLIJEĆE U EVROPU: Najbliži je klubu koji vodi šampion iz "Jugoplastike"

Taj trenutak čekali su mnogi klubovi sa Starog kontinenta.

  • Sport

  • 12. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Bosanskohercegovački internacionalac Džanan Musa stigao je u Detroit Pistonse prošli mjesec u trejdu s Brooklyn Netsima, ali samo nekoliko dana kasnije dobio je otkaz.

Mogao je spasiti svoju karijeru preko "bare", međutim nije dobio ponudu novog kluba u dva dana poslije otkaza i vraća se u Evropu.

Taj trenutak čekali su mnogi klubovi sa Starog kontinenta, a vjerujemo da neće morati dugo tražiti angažman u Evropi.

Prema navodima bliskim klubu, Saski Baskonia ga je već kontaktirala, no ne zna se još je li kontakt bio služben ili je bilo riječ o ispipavanju terena, a ne zna se ni kakav je bio njegov odgovor.

Duško Ivanović, čini se, ne bi imao protiv još jednog Balkanca u Baskiji, a Musa će, odluči li potpisati, postati drugi bh.košarkaš koji je kroz historiju nosio dres kluba iz Vitorije. Prvi Bosanac u tom dijelu Baskije bio je Mirza Teletović, koji je tamo igrao od 2006. do 2012. godine.

Musa se iz Detroita vraća bogatiji za 2.000.000 dolara, prenose "Sportske.ba", koliko mu je pripalo po raskidu ugovora, ali ostao je bez plate od 3.600.000 dolara na godinu. U NBA-u je proveo tri godine, a izabran je kao 29. pick na draftu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...