SVI SU POLUDJELI ZA NJOM: Ova aplikacija je u nekoliko dana postala najpopularnija na svijetu, a sve zbog jedne objave...

WhatsApp je svojih oko dvije milijarde korisnika u svijetu ovih dana počeo obavještavati o tome da će se uskoro prisnije povezati s Facebookom.

  • HiTec

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Promjene se reflektiraju, prije svega, u promjenama politika privatnosti, odnosno u činjenici da će Facebook od WhatsAppa nakon 8. februara moći preuzeti mnogo više podataka o korisnicima nego što je to mogao do sada. Iako ova promjena zbog strogog GDPR-a neće biti uvedena u svojoj potpunosti na području Europske unije, brojni su korisnici i u Europi i diljem svijeta rekli – sada je dosta.

Među njima je i stari "neprijatelj" Facebooka Elon Musk, koji je nedavno tvitao "Koristite Signal", a mnogi su ga, očito, i poslušali. Upravo mobilna aplikacija Signal pokazala se kao najveći dobitnik ove WhatsAppove odluke pa ju je broj pretraživanja i preuzimanja lansirao na prvo mjesto popularnosti na App Storeu.

U prvom danu nakon Muskove poruke, koji je bio i prvi dan kada je WhatsApp počeo slati obavijesti o novim pravilima korištenja, Signal je zabilježio više od 63.000 novih preuzimanja (u usporedbi s oko 45.000 prethodnog dana). Sljedećeg dana Signal je instaliralo dodatnih 90.000 korisnika u cijelom svijetu, i na iOS-u i na Androidu, a tokom proteklog vikenda aplikacija nije silazila s prvog mjesta na App Storeu.

Ukupno je u proteklih sedam dana Signal preuzelo novih 7,5 miliona korisnika, odnosno oko 4.200 posto više nego u sedmici prije toga.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...