VELIKO GRADILIŠTE U GLAVNOM GRADU BiH: Počinje izgradnja posljednjeg dijela Sarajevske obilaznice, koštat će čak...

Izgradnjom ove saobraćajnice omogućit će se bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C sa mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama.

  • Ekonomija

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Na području općine Ilidža, MZ Blažuj, uskoro će početi izgradnja posljednjeg dijela Sarajevske obilaznice, poddionioca, LOT-3B, kao sastavnog dijela Koridora 5C.

Izgradnjom ove saobraćajnice omogućit će se bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C sa mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama. Vrijednost ugovora je 23.283.000 KM sa PDV-om.

Načelnik općine Ilidža Nermin Muzur danas će na lokaciji petlja Vlakovo (kod groblja) s direktorom JP "Autoceste Federacije BiH" Adnanom Terzićem i direktorom izvođača radova "Euro-Asfalt" d.o.o Hamedom Ramićem ozvaničiti početak izgradnje ove važne saobraćajnice, najavljeno je iz Odsjeka za informiranje Općine Ilidža.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...