SPINOVANJE - LUDOM RADOVANJE: Čovićevi portali izmislili da će SDA glasati da Kordić bude gradonačelnik Mostara!

Portali pod kontrolom lidera HDZ-a Dragana Čovića, izostavili su drugi dio izjave Bakira Izetbegovića, u kojem je jasno kazao da bi gradonačelnik Mostara trebao biti kandidat koji je osvojio najveći broj glasova unutar dviju probosanskih koalicija, a to je nesumnjivo dr. Zlatko Guzin.

  • Politika

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 3

Mostarski portali pod kontrolom lidera HDZ-a Dragana Čovića, kreirali su prozirni medijski spin da je SDA odlučila podržati kandidata HDZ-a Darija Kordića za gradonačelnika Mostara, jer je osvojio najviše glasova na izborima 20. decembra.

Kao temlj za ovaj spin uzet je dio izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da bi gradonačelnik Mostara trebao biti čovjek kojem su građani dali najviše glasova i da tu treba slušati opredjeljenje glasača.

Čovićevi portali namjerno su izostavili drugi dio Izetbegovićeve izjave, u kojem je lider SDA jasno kazao da bi gradonačelnik Mostara trebao biti dr. Zlatko Guzin, jer je “dobio najveći broj glasova kada je u pitanju probosanska strana”.

- Sve ostalo nije opcija, jer možemo ući u politička previranja koja mogu potrajati sljedećih pola godine ili godinu, a to nam ne treba. Treba biti realan i zreo te prihvatiti izbor glasača u Mostaru - naveo je Izetbegović.

Izetbegović je, dakle, govorio o izboru između dva kandidata dvije probosanske koalicije ("Koalicija za Mostar" i Bh. blok) koje zajedno imaju 18 mandata u Gradskom vijeće Mostara i mogu, u trećem krugu glasanja, prostom većinom izabrati budućeg gradonačelnika iz svojih redova.

Lider DF-a Željko Komšić ranije je kazao da bi vlast u Mostaru trebale formirati dvije probosanske koalicije bez HDZ-a, čak i po cijenu da budući gradonačelnik Mostara ne bude kandidat "Koalicije za Mostar" dr. Zlatko Guzin nego kandidatkinja Bh. bloka Irma Baralija.

Izetbegović se očito ne slaže s ovim prijedlogom. Iz njegovih dosadašnjih istupa, pa i ovog posljednjeg, vidljivo je da se lider SDA zalaže da vlast u Mostaru formiraju relativni pobjednici izbora "Koalicija za Mostar" i HDZ, pri čemu bi budući gradonačelnik Mostara neizostavno morao biti kandidat "Koalicije za Mostar".

(Sl. B.)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...