ZLOUPOTRIJEBIO SKORO POLA MILIONA KM: Bivši direktor "Konjuha" osuđen na pet godina zatvora

Navodi se da je Brčaninović firmi "BH Pelete" d.o.o Živinice u dvije radnje koje mu se optužnicom stavljaju na teret, pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 474.000 KM.

  • Hronika

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Kantonalni sud u Tuzli je, po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, donio i objavio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu za Eldina Brčaninovića iz Živinica, bivšeg direktora firme "Konjuh" d.d. Živinice, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, saopćeno je danas iz Tužilaštva TK.

Brčaninoviću se, po pravosnažnosti presude, izriče i sigurnosna mjera zabrane obavljanja dužnosti ili funkcije direktora u privatnim ili javnim preduzećima, ustanovama ili organima u BiH u trajanju od pet godina.

Podsjećamo, Brčaninović se optužnicom ovog tužilaštva tereti da je kao direktor i odgovorna osoba u firmi "Konjuh" Živinice zloupotrijebio ovlaštenja, postupao suprotno interesima službe i "Konjuha" i suprotno propisima koji su ga obavezivali na zakonito, savjesno i odgovorno poslovanje.

Navodi se da je Brčaninović firmi "BH Pelete" d.o.o Živinice, u kojoj je bio jedan od osnivača i s kojom je "Konjuh" imao zaključene ugovore o poslovnom odnosu, u dvije radnje koje mu se optužnicom stavljaju na teret, pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 474.000 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...