OTKUD ON UOPĆE NA SLOBODI?: Ponovo uhapšen serijski lopov iz Prijedora; Ukrao je čak i protezu za nogu od osobe s invaliditetom

Rakić je godinama poznat policiji zbog krivičnih djela, a u posljednje vrijeme gotovo svake sedmice pada u ruke policije.

  • Hronika

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Poznati prijedorski serijski lopov Ranko Rakić ponovo je uhapšen u Banjoj Luci, a ovaj put po potrazi koju je raspisala Policijska uprava (PU) Prijedor za razbojništvo, prenose "Nezavisne novine".

"Službenici Policijske uprave Banjaluka u utorak su uhapsili R. R. iz Prijedora, za kojim je bila raspisana potraga po naredbi PU Prijedor. Lice je predato policijskim službenicima PU Prijedor na dalje postupanje", naveli su iz policije.

Rakić je godinama poznat policiji zbog krivičnih djela, a u posljednje vrijeme gotovo svake sedmice pada u ruke policije.

Prije nekoliko dana je hapšen zbog sumnje da je u banjalučkom naselju Lauš na Božić upao u kuću osobe s invaliditetom te mu prijeteći nožem, osim novca i dokumenata, ukrao i protezu za nogu. On je naoružan nožem ušao kroz poluotvoren prozor u kuću oštećenog, i to na praznik, te mu uz prijetnju nožem ukrao torbicu u kojoj se nalazilo 200 KM, kao i dokumenti.

Rakića sumnjiče i da je 9. decembra provalio u dva kioska u Banjoj Luci. Nedavno je u banjalučkom naselju Lauš ispred butika zgrabio lutku s odjećom i počeo trčati ulicom s njom.

Također ga je nedavno i jedan vlasnik zatekao u svojoj kući prilikom pljačke. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...