UZALUD PRITISCI, ULAZUD POSJETA SATTLERA: Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ostao čvrsto pri svojim stavovima!

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kazao je danas šefu Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannu Sattleru te ambasadoricama Njemačke Margaret Uebber i Austrije Ulrike Hartmann da "Bira" ne može biti mjesto za ponovni smještaj migranata.

  • Vijesti

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 2

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj migrantskoj krizi u svjetlu stvaranja boljih uslova za boravak migranata u kampu "Lipa" te zajedničkim naporima da se ovaj kamp što prije izgradi i stavi u funkciju zbrinjavanja migranata, koji i dalje borave na otvorenom i u napuštenim prostorima.

Na sastanku je ocijenjeno da je, kako se navodi u saopćenju, zahvaljujući zajedničkim naporima, stanje u kampu "Lipa" daleko bolje i povoljnije nego prijašnjih dana s obzirom na to da je većina migranata koja je boravila na otvorenom, smještena u šatore koje su osigurale Oružane snage.

Zaključeno je da se što prije trebaju osigurati preduslovi da se i preostali migranti koji borave na otvorenom, smjeste i da im se omoguće elementarni uslovi za život.

- Grad Bihać je tri godine bio dio rješenja problema migrantske krize i spremni smo da aktivno učestvujemo u zbrinjavanju migranata koji nemaju adekvatan smještaj, ali 'Bira' ni u kom slučaju ne može biti ponovo korištena kao migrantski kamp - istaknuo je Šuhret Fazlić.

(Oslobođenje.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...