NERMIN MUZUR O SENAIDU MEMIĆU: "Ne mogu da vjerujem šta je uradio"

Nermin Muzur, novi načelnik općine Ilidža, govorio je za N1 o početku radova na posljednjem dijelu Sarajevske obilaznice, kojim će se općina Ilidža spojiti s Koridorom 5C.

  • Mini market

  • 13. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 0

Muzur je kazao da su dva velika značaja ovog projekta.

“Prvi je da oni koji dolaze iz pravca Kiseljaka i Hadžića, i koji dolaze na Mostarsko raskršće, neće više morati kružiti, moći će se direktno uključiti na dionicu Koridora 5c. Poseban je značaj za stanovnike mjesne zajednice Blažuj, koji su da bi došli do svojih kuća morali da koriste neke lokalne, neuslovne puteve i trebali da prave neke zaobilazne vožnje kako bi došli do svojih kuća. Ovo je izuzetno važan projekat”, pojasnio je.

Podsjeća da i industrijska zona u Vlakovu ima velike probleme.

“Veliki šleperi su također morali da rade obilazak, koji nije nimalo bio lagan. Morali ste od Mostarskog raskršća da dođete skoro do Ilidže da bi se okrenuli u drugom pravcu i da bi se vratili”, kazao je.

Muzur je izrazio nadu da će ovaj projekat biti završen na vrijeme.

“Ovo je projekat iz 2009. godine. Zamislite koliko su građani trpili i na otežavajuće načine pristupali autoputu i na otežavajući način dolazili svojim kućama. Od 2009. pa do danas, kada je u pitanju općina Ilidža, mnoge su se stvari promijenile koje nisu u skladu sa regulacionim planom”, kazao je.

Apelovao je na građane općine Ilidža i sve one koji su odlučili da investiraju na području općine Ilidža u periodu od Lokalnih izbora pa nekih 15-20 dana, u tom periodu je izdato skoro 200 rješenja urbanističke saglasnosti i saglasnosti za gradnju, da ne kreću sa bilo kakvim radovima prije nego dođu u Općinu i obrate se nadležnim službama kako bi revidirali sve to i da sami sebi ne prave dodatnu štetu.

A o svom prethodniku, Senaidu Memiću, rekao je slijedeće:

“Ne mogu da vjerujem da čovjek koji se rodio na području općine Ilidža, šta je uradio. Pogotovo u ovo zadnje vrijeme, šta je sve potpisao i kakve je stvari ostavio. Ja to svojoj lokalnoj zajednici ne bih nikada uradio.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...