BOSANAC VELIKOG SRCA: Još jedan biznismen nudi motel za smještaj migranata…

Kad nadležni nemaju pravi odgovor u rješavanju ove humanitarne krize, odlučio je sam da svoj motel preko zime stavi na raspolaganje migrantima i u njemu im ponudi smještaj.

  • Društvo

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 1

Nakon što je nedavno Safet Alić iz Srebrenice ponudio svoj hotel u ovom bh. gradu za smještaj migranata, još jedan privrednik i humanista iskazao je sličnu namjeru. Riječ je o Ahmetu Ahmetoviću Nani, vlasniku motela „Nana“ u Banjoj Luci.

Motel se nalazi na adresi Ivana Gorana Kovačića 211 na magistralnom putu Banja Luka - Laktaši, 2,8 kilometara od samog centra Banje Luke, i raspolaže sa 65 ležaja.

Motel

Foto: Eset Muračević

– Kao čovjeku, teško mi je gledati golgotu kroz koju prolaze ova lica u ovim hladnim danima – kaže Ahmet Ahmetović Nana.

Kad nadležni nemaju pravi odgovor u rješavanju ove humanitarne krize, odlučio je sam da svoj motel preko zime stavi na raspolaganje migrantma i u njemu im ponudi smještaj, kaže bh. privrednik.

Ahmet Ahmetović Nana

Ahmet Ahmetović Nana

– Motel nudim bez ikakve naknade, samo da vlast ili neke druge organizacije, nadležne za rješavanje migrantske krize, za ove jadne i nemoćne ljude koje budu smjestili u moj objekt, organizuju ishranu. Bitno je određeni broj njih spasiti da se preko zime ne mrznu pod šatorima ili vani na otvorenom.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...