VRLO JEDNOSTAVNO: Pet tekućih eliksira zdravlja koje možeš napraviti sama...

Tekst prenosimo sa stranice Zena.rtl.hr.

  • Žena

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 0

Januar je mjesec u kojem najviše mislimo na svoje zdravlje, a ovim napicima nećeš moći odoljeti kroz cijelu godinu.

Po jutru se dan poznaje možda zvuči kao klišej, ali budimo realne, stvarno je tako. Kada jutro započnemo opuštene, uz kavu i zdrav doručak, sve obaveze pred nama se čine nekako lakše. No što kada bi ti rekle da svoje jutro možeš započeti još zdravije?

Novogodišnje odluke mnogima uključuju zdravlje, tjelovježbu i novi način prehrane, ali takve radikalne promjene teško je zadržati kroz ostatak godine. 

Zato smo krenule u potragu za sitnicama koje možemo napraviti za bolje zdravlje, a koje ne oduzimaju puno vremena i ne zahtijevaju puno truda.

Jedna od najboljih stvari koje možeš napraviti za svoje tijelo je dan započeti zdravom kombinacijom voća, povrća i začina za bolji i produktivniji dan. Sigurno si do sada već čula za ginger shot, odnosno mali, ali snažni napitak koji će tvoje tijelo resetirati i 'podići iz mrtvih'. Pronašle smo recept za originalni ginger shot, ali i nekoliko drugačijih varijanti s kojima ćeš njegovati svoj organizam.

Bilo da obožavaš grejp, ananas ili ciklu, sigurno ćeš pronaći napitak koji će ti se svidjeti. Svaki od njih je poseban na svoj način, ali svima je zajedničko to što su puni antioksidansa i zdravih fitokemikalija koje će potaknuti tvoj imunološki sustav i dati ti energiju.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...