HAOS NA BJELAŠNICI: Preusmjeravanje saobraćaja napravilo nezapamćene gužve...

Nakon što je Ministarstvo saobraćaja KS, bez ikakve najave, promijenilo režim saobraćaja na Bjelašnici u prilasku skijalištu, burne su reakcije skijaša i posjetilaca olimpijske planine koji ukazuju na brojne manjkavosti ovakve odluke i haotično stanje do kojeg je došlo usljed velikih gužvi.

  • Vijesti

  • 14. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Ministarstvo saobraćaja KS promijenilo je tok saobraćaja na Bjelašnici, u prilasku skijalištu, kako bi pokušala smanjiti gužve. Međutim, prije preusmjeravanja, nije bilo nikakve najave niti je to jasno bilo naznačeno.

Prema trenutnom rješenju, ulica koja vodi do parkinga od Igmana je jednosmjerna i vodi do hotela “Han”. Kada krenete sa parkinga, pri povratku u Sarajevo, morate ići na kružni tok i nakon toga novom cestom za Dejčiće. U ovom slučaju, i oni koji idu za Hadžiće, moraju ići istim putem do raskrsnice za Dejčiće.

Brojni skijaši bune se zbog ovakvog rješenja jer smatraju da će pri povratku u Sarajevo nastati velike gužve, posebno za vikend, zbog lošeg rješenja kružnog toka, te navode primjere koliko se mora kružiti s automobilom ukoliko se, na banalnom primjeru, morate vratiti po nekoga u podnožje staza.

Također, nedostaju neki saobraćajni znakovi, a neki nisu postavljeni pravilno da bi se znalo na šta se konkretno odnose.

Ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta pojasnio je da nije znao za ovu odluku, te da je ona vjerovatno donesena prije nego što je on preuzeo dužnost ili u prijelaznom periodu.

“Odluka će biti poništena ujutro. Ovakve stvari ne mogu se raditi u jeku sezone, bez prethodne najave građanima. Ujutro ćemo ili skloniti ili prekriti saobraćajne znakove koji su postavljeni i vratiti dvosmjerni saobraćaj. Ministarstvo će u narednom periodu, svakako, i kroz saradnju sa ZOI-jem raditi na unapređivanju infrastrukture na Bjelašnici, a vidjet ćemo i kako bolje organizirati režim saobraćaja. Naravno, uz pravovremenu najavu građanima”, rekao je ministar Šteta za Raport.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...