NEMA POTREBE ZA RIZIKOM: Twitter ograničio pristup stranici za promovisanje ruske vakcine

Društvena mreža Twitter privremeno je ograničila pristup nalogu koji promoviše rusku vakcinu protiv koronavirusa "Sputnik V", navodi se na internet-stranici te društvene mreže.

  • Svijet

  • 14. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

U obavještenju na internet stranici navodi se da je pristup nalogu privremeno ograničen zbog "neuobičajene aktivnosti".

Korisnici "Twittera" i dalje mogu da pristupe nalogu, ali se prvobitno prikazuje poruka o ograničenom pristupu.

Ruski fond za direktna ulaganja /RDIF/ saopštio je da se trenutno ispituju razlozi problema sa nalogom.

"Molimo sve koji nas prate da upute zahtjev `Twitteru` da nam obnovi pristup", ističe se u saopštenju Fonda.

Podsjećamo, Rusija je prva objavila da je uspjela stvoriti vakcinu protiv koronavirusa, da bi se ubrzo ispostavilo kako vakcina nazvana "Sputnik V" nije prošla sve faze testiranja, a ni do danas nije odobrena od strane nadležnih tijela Evropske unije. Za sada je poznato da je samo distribuirana u Srbiju i Argentinu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...