NASTAVLJA SE RAT KABLOVSKIH OPERATERA U BiH: "United Media" teško optužuje "M:tel", jedni ostali bez "Arena", a drugi bez kanala "Sport Klub"

"Sport Klub" d.o.o., kao agent "United Media Sarla", obratio se 8. decembra 2020. godine "Telekom Srbija grupi", potvrdio im da su raniji opšti uslovi i dalje na snazi, dostavio sve finansijske, tehničke i druge uslove, koji važe i za sve ostale subjekte za BiH, i pozvao ih da zaključe ugovor da bi svi korisnici te grupacije imali pristup "Sport Klubu".

  • Društvo

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

- 'Telekom Srbija grupa' odbija te uslove tako što kaže da su im neprihvatljivi i da očekuju "novu, poboljšanu ponudu"! 'Telekom Srbija grupi' je ponuđeno da, po istoj cijeni koja je važila i ranije, nastavi da distribuira 'Sport Klub' i to unutar cijele grupacije koja obuhvata 'M:tel' i povezane kompanije: 'Logosoft', 'Blicnet', 'Elta-Kabel' i 'Telrad Net' - naveli su iz "United Medije".

- Devet dana kasnije, stigao je odgovor da je ponuda za njih ‘neprihvatljiva’ i da očekuju ‘novu, poboljšanu ponudu’. Osim što je ovakav arogantan zahtjev komercijalno neutemeljen, on je i pravno i tržišno sporan. Sve i kada bi 'United Media' pristala da ‘poboljša’ ponudu za 'Telekom Srbija grupu', svaki drugi operater bi s pravom mogao da tvrdi da je to diskriminacija i da se ovoj grupaciji daje povlašteni položaj na tržištu”, naveli su iz "United Medije".

Drugi operateri već imaju zaključene ugovore na osnovu istih uslova koje su prihvatili i distribuiraju "Sport Klub" u okviru čitavih svojih grupacija, na zadovoljstvo svih svojih korisnika, poručuju.

- 'Telekom Srbija Grupa' ('M:tel') ovdje očito pokušava sakriti od javnosti i dijela svojih korisnika da zapravo želi kvalitetan sportski sadržaj nuditi samo nekim od svojih korisnika, dakle da ima korisnike prvog i drugog reda, jedne koji imaju 'Sport Klub' i druge koji nemaju, što je nezakonito i suprotno dobroj poslovnoj praksi. 'Telekom Srbija grupa' treba odgovoriti korisnicima 'Blicneta', 'Telrad Neta' i 'Elta-Kabela' zašto ih tretira kao korisnike drugog reda i zašto njima ne želi ponuditi vrhunske sadržaje koje nudi korisnicima 'M:tela' - stoji u reakciji iz "United Medije".

Simptomatično je, navode, da se korisnici drugog reda degradiraju u isto vrijeme kada i Konkurencijsko vijeće treba provesti odluke Suda BiH i obnoviti postupke u vezi s nedopuštenosti kupovine ta tri operatera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...