"KAO DETONACIJA U DALJINI...": Serija zemljotresa pogodila Hrvatsku, najsnažniji je bio...

Noćas u 2.50 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren zemljotres s epicentrom 11 kilometara zapadno-sjeverozapadno od Petrinje.

  • Hronika

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Magnituda zemljotresa iznosila je 3,1, a intenzitet u epicentru 4 stepena EMS skale.

"Dobro se čuo, a zatresao je jednom kratko", jedno je iskustvo iz Siska.

Potres se dosta osjetio i u Velikoj Gorici i Donjem Stupniku.

"Velika Gorica se zatresla. Kao detonacija u daljini", svjedočanstvo je iz Velike Gorice.

"Nekakvo kao brujanje u daljini. Kao da neki teški kamion ide po ulici. Par sekundi", napisala je jedna osoba iz Stupnika.

Od ponoći, u okolici Petrinje dogodilo se još osam zemljotresa magnituda između 2 i 3, od kojih je najjači bio potres magnitude 2,8 prema Richteru i intenziteta u epicentru 3-4 stepena EMS skale, koji se dogodio u 2.13 sati.

Posljednji je zabilježen u 7:36 jutros, magnitude 1,7 po Richteru, s epicentrom 16 kilometara zapadno od Petrinje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...