I TO JE MOGUĆE: Nestao "čuvar" Londonskog tornja, pada li Kraljevstvo?

Prema nekom vjerovanju, Toranj u svakom trenutku treba da čuva šest gavrana, a ako oni odu sa straže, Kraljevstvo će pasti.

  • Šareni svijet

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

I nestala je "kraljica" među gavranima čuvarima Londonskog tornja po imenu Merlina i pretpostavlja se da je uginula, saopćili su iz Londonskog tornja.

Merline, koja se pridružila jatu čuvara Londonskog tornja 2007., nema već nekoliko sedmica.

Prema nekom vjerovanju, Toranj u svakom trenutku treba da čuva šest gavrana, a ako oni odu sa straže, Kraljevstvo će pasti. Iz Londonskog tornja potvrdili su da ne planiraju da odmah pronađu zamjenu za Merlinu.

Vjeruje se da je Charles II (1630-1685) donio dekret kojim je odlučio da će Londonski toranj čuvati gavrani.

U prošlom stoljeću, kada je u jatu ostao samo jedan gavran, Winston Churchill naredio je da u jatu u svakom trenutku treba da bude najmanje šest ptica.

Londonski Toranj je 2018., kako prenosi Tanjug, pokrenuo program uzgajanja gavrana nakon što je fondacija HiIstorijska kraljevska palača, zadužena za određene kraljevske objekte, objavila da je postalo "izuzetno teško" pronaći ove ptice u Velikoj Britaniji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...