DRAMA U NEW YORKU: Autobus sa putnicima sletio s ceste i ostao da visi s nadvožnjaka

Zglobni autobus sletio je sa puta na raskrsnici između Cross Bronxa i Major Deegana.

  • Hronika

  • 16. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 0

Sedam putnika autobusa, kao i vozač, povrijeđeni su kada je autobus u New Yorku sletio sa puta i ostao dijelom da visi s nadvožnjaka.

Fotografije sa mjesta nesreće prikazuju kako jedan dio autobusa i dalje stoji na mostu, dok drugi dio visi s nadvožnjaka, a smrskani prednji kraj je na rampi autoputa ispod.

Sedam putnika je zadobilo lakše povrede i oni su, kao i vozač autobusa, prevezeni u bolnicu, naveli su iz vatrogasne brigade New Yorka.

“Autobus je pao, otprilike, 50 stopa na prilazni put. Pacijenti su pretrpjeli povrede u skladu sa padom s tako velike visine”, naveo je zamjenik šefa brigade Paul Hopper.

Šef bataljona Steven Moore kazao je da će vatrogasci osigurati gorivo i druge opasne materije prije nego što autobus izvuku na put.

Nije bilo drugih vozila koji su učestvovali u nesreći.

At least seven people have been hospitalized after a tandem MTA bus veered off the road and plunged over an overpass in the Bronx

The incident took place at 11.10pm Thursday evening when the bus driver was 'unable to navigate the roadway and/or experienced brake failure' and went off road, the New York Police Department said to DailyMail.com

An aerial view of the dangling bus above late Thursday evening

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...