HVALA NA SVEMU, MAJSTORE: Legendarni engleski nogometaš "okačio kopačke o klin"

Wayne Rooney imenovan je za trenera Derby Countyja nakon što je u ovom klubu do sada radio kao privremeni trener i kao igrač. Ova promjena znači da se službeno oprostio od igračke karijere.

  • Sport

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Od kraja novembra radio kao privremeni trener, a prethodno bio kapiten ekipe

On je ove sezone odigrao 11 utakmica za Derby i postigao jedan gol, a od kraja novembra je radio kao privremeni trener. Posljednji nastup kao igrač zabilježio je 25. novembra 2020. godine, kada je nosio kapitensku traku u porazu od Middlesbrougha (0:3).

S njim će u stručnom štabu nastaviti raditi Liam Rosenior, Shay Given i Justin Walker, dok će Steve McClaren ostati na funkciji tehničkog direktora i savjetnika direktora iz Upravnog odbora.

Rooney je od imenovanja na mjesto privremenog trenera zabilježio tri pobjede, četiri remija i dva poraza u devet ligaških utakmica. Ekipa je pod njegovim vodstvom čak pet puta okončala utakmicu bez primljenog gola. 

S Unitedom pet puta bio prvak Engleske

To je ogroman napredak u odnosu na prvih 13 kola u kojima Rooney nije vodio momčad. Tada je Derby zabilježio samo jednu pobjedu i tri remija, dok je u preostalih devet utakmica bio poražen. U svim tim susretima Derby je samo jednom uspio okončati susret bez primljenog gola.

Rooney je tokom impresivne igračke karijere igrao za Everton, Manchester United, DC United i Derby County, dok je za Englesku upisao 120 nastupa i postigao 53 gola.

S Unitedom je pet puta bio prvak Engleske te po jednom prvak Europe i svijeta.

Na klupi Derbyja čega ga težak posao, jer se klub nalazi u zoni za ispadanje u Championshipu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...