OTKRIVENI TRUMPOVI PLANOVI: Objavljeno kako će izgledati posljednji dan njegovog mandata

Američki predsjednik Donald Trump planira napustiti Washington na dan inauguracije, 20. januara, u jutarnjim satima, nakon što je odlazak prvobitno bio planiran za 19.  januar, kazao je u petak izvor iz predsjednikovog okruženja, prenosi Hina.

  • Svijet

  • 15. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 0

Prema istom izvoru, Trump, koji je već objavio da ne namjerava prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsjednika Joea Bidena, planira oproštajnu svečanost u bazi Andrews, nedaleko od Washingtona u kojoj se nalazi i predsjednički avion Air Force One.

Potom će otputovati u Palm Beach, na Floridi, gdje se nalazi njegovo imanje Mar-a-Lago.

Bidenov tim je objavio da će na inauguraciji novog predsjednika nastupiti pop zvijezde Lady Gaga i Jennifer Lopez.

Lady Gaga će otpjevati američku himnu na stepenicama parlamenta, Jennifer Lopez će zatim izvesti "glazbeni performans", saopćio je organizacijski odbor. 

Oni koji prate inauguracije su jednoglasno ocijenili da se ove godine vraćaju zvijezde iz ere Baracka Obame.

Donald Trump se 2017., od prvog dana omražen u Hollywoodu, morao na svojoj inauguraciji zadovoljiti manje poznatim umjetnicima, a himnu je izvela 16-godišnja Jackie Evancho.

"Kada demokrati pobijede, tada dobijete opće poznate zvijezde", rekao je Tevi Troy, autor knjige "Što je Jefferson čitao, Ike gledao, a Obama tvitao: 200 godina pop kulture u Bijeloj kući".

"S republikancima ćete najvjerojatnije dobiti 'country' glazbu i zvijezde utrke automobila", dodao je.

Također je rekao da osjeća nostalgiju za vremenima kada se zvijezde nisu petljale u politiku, podsjećajući na Boba Hope ili Franka Sinatru koji su naprosto došli i otpjevali.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...