ČOVIĆEV HDZ SE UGLEDAO NA TOTALITARNE REŽIME: Na svjedočanstvima učenika iz Zapadnohercegovačkog kantona utisnut grb Hrvatskog narodnog sabora (FOTO)

Izgled učeničkih svjedočanstava u Zapadnohercegovačkom kantonu izazvao je gnjev javnosti u toj regiji. Na svjedočanstvima se, naime, nalazi grb HNS-a kao krovne organizacije HDZ-a BiH, što je znak da je školstvo u tom kantonu potpuno politizirano u smjeru jedne stranke i organizacije.

  • Društvo

  • 15. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 4

Tim povodom danas se saopćenjem oglasio i HRS (Hrvatska republikanska stranka) koja ističe i zahtjeva da školstvo bude politički nezavisno.

- Kvalitetno obrazovanje je jedan od najvrijednijih resursa kojeg možemo ostaviti budućim naraštajima. Kontrola obrazovanja je obilježje totalitarnih režima. Jesmo li na pragu takve kontrole?

HNS odavno je u službi propagande politike vladajuće stranke odnosno HDZ-a BiH, to je jasno ukoliko se samo pogleda izbor predsjedništva navedene organizacije.

altIzgled svjedočanstva u ZHK / HRS

Danas vidimo da na dokumentu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta stoji logotip HNS-a. Ovaj logotip je diskriminirajući za sve koji HNS smatraju nedostojnim onoga za što se predstavlja, a to je krovna organizacija Hrvata u BiH. HNS je krovna organizacija HDZ-a BiH i njihovih koalicijskih partnera, ništa više od toga.

HRS se, u potpunosti, zalaže za neovisno školstvo bez bilo kakvog političkog uticaja. Ukoliko dopustimo politički uticaj u školstvu, a nažalost svjedoci smo kako se on svaki dan povećava, naša budućnost u potpunosti je dovedena u pitanje!, navodi se u saopćenju Hrvatske republikanske stranke.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...