BRITANCI SLAVE WAYNEA ROONEYJA: Bio je jedan od najboljih svih vremena

Britanski mediji iscrpno pišu o prestanku igračke karijere Waynea Rooneyja, jednog od najboljih igrača Engleske svih vremena. Bivša nogometna zvijezda Micah Richards kaže za "Daily Mail" da je Rooney bio jedan od najkompletnijih igrača.

  • Sport

  • 16. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 0

"Ali, Bože, kakav igrač. Vještina, tehnika, snaga - imao je sve. Igrao je fudbal na način koji do tada nisam vidio, tako spontan i s takvim kvalitetom."

Najbolji strijelac u historiji engleske nogometne reprezentacije, kao i tamošnjeg velikana Manchester Uniteda, Wayne Rooney u petak je objavio kako je završio igračku karijeru u dobi od 35 godina te kako će nadalje raditi isključivo kao menadžer u drugoligašu Derby Countyju.

Rooney je prije godinu dana stigao u Derby kao igrač-menadžer te je u toj ulozi u posljednjih 12 mjeseci odigrao 30 utakmica postigavši šest pogodaka. U aktuelnoj sezoni upisao je 10 nastupa uz jedan gol, koji je stigao još u 1. kolu.

Momčad Derbyja trenutno zauzima tek 22. mjesto u drugoj engleskoj ligi te je do kraja sezone očekuje borba za ostanak.

Rooney je tokom bogate karijere upisao čak 120 nastupa za Englesku uz 53 postignuta pogotka, a najveći dio karijere proveo je u Manchester Unitedu, za koji je u 559 nastupa postigao 253 pogotka, osvojivši pet naslova prvaka Engleske uz po jedan naslov prvaka Europe, Europsku ligu i FA kup.

The 78th-minute winner at the Etihad was one of his famous goals for Manchester United

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...