IZAZVALI BIJES KORISNIKA: WhatsApp na tri mjeseca odgađa izmjene uslova korištenja

WhatsApp je u petak objavio da za tri mjeseca odgađa promjene uslova korištenja nakon što su korisnici izrazili strahove da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Facebookom.

  • HiTec

  • 16. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 0

"Odgađamo datum na koji će korisnici morati pročitati i prihvatiti uslove", napisali su iz ove kompanije na blogu.

Izmjene su trebale stupiti na snagu 8. februara, a sada su objavili da se to neće dogoditi prije 15. maja.

WhatsApp je istaknuo da ažuriranje neće "ojačati naš kapacitet podjele podataka s Facebookom", već je, prije svega, usmjereno prema pomoći kompanijama da bolje komuniciraju s klijentima preko platforme. "Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo pomoći svima da shvate naše principe i činjenice", istaknuto je.

Konverzacije na WhatsAppu i dalje će biti šifrirane te ni Facebook niti WhatsApp neće imati mogućnost vidjeti te privatne poruke, tvrde oni.

Prošlosedmična najava o ažuriranju uslova korištenja stvorila je paniku i izazvala bijes brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju temeljnih vrijednosti  WhatsAppa. Aplikacija je, podsjeća France-Presse, gradila reputaciju na zaštiti podataka.

Platforma je pokušala ugasiti požar objavama i kampanjom, ali konkurentski servisi, poput Signala i Telegrama, profitirali su zbog konfuzije i u mnogim zemljama im je jako naraslo preuzimanje s Apple Storea i Google Playa.

(SB/Tportal/Hina) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...