HOROR U ITALIJI: Petero korisnika doma penzionera otrovano ugljenmonoksidom

Petero korisnika doma penzionera južno od Rima pronađeno je u subotu mrtvo, a ostalih pet je, sa dvoje njegovatelja, u kritičnom stanju nakon što su se, vjerovatno, otrovali ugljenmonoksidom.

  • Hronika

  • 16. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 0

- Nažalost, možemo vam potvrditi informaciju o pet smrtnih slučajeva. Još je pet štićenika i dvoje njegovatelja u teškom stanju. Svih sedam je hospitalizirano - rekao je za AFP glasnogovornik rimskih karabinijera.

Njegovatelji koji su stigli u jutarnju smjenu u dom penzionera u Lanuviju, u kojem je živjelo 10 štićenika, pronašli su 12 osoba bez svijesti, a ubrzo se ustanovilo da ih je petero umrlo, vjerovatno od posljedica trovanja. Petero preživjelih štićenika hitna služba prevezla je u obližnju bolnicu, a dvoje njegovatelja u bolnicu u Rimu.

Accident in a care home in Lanuvio

Foto: Vigili del Fuoco/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Kod svih su primijećeni simptomi trovanja ugljenmonoksidom - stoji u saopćenju udruženja za borbu protiv Covida iz Lazija. 

Svi zaposlenici i korisnici doma u četvrtak su testirani na Covid-19. Kod devetero štićenika i troje zaposlenika rezultati su bili pozitivni.

Suspected monoxide poisoning accident in a nursery home in Lanuvio

Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Svi su u subotu ujutro trebali biti premješteni u specijalizirane ustanove, rekli su iz udruženja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...