ČLAN DF-a KATEGORIČAN: "Moramo to učiniti još danas, pod hitno treba mijenjati..."

„Izborni zakon BiH treba mijenjati, to više nije politička već pravna obaveza. Mi to moramo učiniti danas“, rekao je ovo Zlatan Begić, zamjenik predsjedavajućeg Kluba poslanika DF u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

  • Politika

  • 17. Jan. 2021  17. Jan. 2021

  • 2

On je za Srpskainfo kazao da se ne smije nastaviti sa praksom diskriminacije bilo kojeg građanina, po bilo kojem osnovu.

"Građani moraju imati pravo da biraju i da budu birani, odatle počinje demokratija. To ne bi trebalo da ugrozi nijedan konstitutivni narod u državi", kazao je Begić. Smatra i da je vladajućim strankama u BiH odgovara ovakav model izbornog zakonodavstva.

"Vladajućim partijama je u cilju ovakav model ustavne organizacije, i ovakav model izbornog zakonodavstva da ostane na snazi, jer onemogućava provođenje demokratskih principa. Imam osjećaj da vladajuće političke partije plaše građane, da bi ravnopravnost svih građana značila ograničavanje prava konstitutivnih naroda, što je potpuno netačno", smatra Zlatan Begić (DF). Izmjene Izbornog zakona, znače i izmjenu Ustava Bosne i Hercegovine.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...