MAGNITUDA PO RICHTERU KAO U PETRINJI: Raste broj žrtava razornog zemljotresa u državi na "pacifičkom prstenu vatre"

Broj žrtava zemljotresa koji je pogodio Indoneziju povećan je na 56, saopćila je danas agencija za vanredne situacije.

  • Svijet

  • 17. Jan. 2021  17. Jan. 2021

  • 0

Povrijeđeno je više od 820 ljudi, a oko 15.000 napustilo je svoje domove nakon potresa magnitude 6,2 stepena po Richteru. Neki su utočište potražili u planinama, dok su se drugi smjestili u centre za evakuaciju, rekli su očevici.

Dvikorita Karnavati, šef Agencije za klimatologiju i geofiziku, rekao je da bi još jedan potres u regionu mogao da izazove tsunami. Indoneziju, koja se nalazi na takozvanom pacifičkom prstenu vatre, redovno potresaju zemljotresi.

Hiljade ljudi je poginulo u razornom zemljotresu magnitude 6,2 stepena po Richteru i cunamiju koji je 2018. godine pogodio grad Palu u Sulaveziju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...