DODIK IMA NOVU SINTAGMU - VELIKO SARAJEVO: Evo zašto je i Turke spominjao u razgovoru za beogradske novine

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će uskoro posjetiti u Srbiju, gdje će se ponovo rehabilitovati priča u vezi sa "izgradnjom energetskih objekata RS-a i Srbije na Drini i aerodromom u Trebinju, ma šta u Sarajevu uradili o tom pitanju".

  • Politika

  • 17. Jan. 2021  17. Jan. 2021

  • 13

Komentarišući izgradnju energetskih objekata RS-a i Srbije na Drini i osporavanja 23 bošnjačka poslanika iz Sarajeva, Dodik je rekao da, ako se bude radilo po pravu, ništa neće biti sporno, te ocijenio da je za Sarajevo samo Srbija problem, piše "Politika".

Dodik je rekao da su 23 bošnjačka poslanika, koji Srbima nude "građansku zemlju", potpisala zahtjev da se RS-u ospori ta investicija, a nije im smetalo kada je to RS prije pet godina počela raditi sa Nijemcima.

"Uskoro ću otići u Srbiju, gdje će se ponovo rehabilitovati ta priča u vezi sa energetikom i aerodromom u Trebinju, ma šta ovi u Sarajevu uradili po tom pitanju. Dosta je više sa tim pokušajima da nam zagorčaju život. Unazad 25 godina samo se to nastoji uraditi", izjavio je Dodik za beogradski dnevni list.

On je naveo da je Srbija ojačala, a RS vratila dostojanstvo, pa je teško očekivati da budu slabe.

Dodik je rekao "da ovaj vijek mora da bude vijek srpske integracije", te da postoji osnova da se Srbija i RS jednog dana ujedine u političko-teritorijalnu zajednicu.

"To je cilj koji moramo da imamo. Ja taj cilj iznosim javno, mnogi to ne smiju, ali se slažu sa njim", rekao je Dodik.

On je ocijenio da su Bošnjaci "zarobljeni svojom idejom o Bosni, koju će nametnuti Srbima i Hrvatima, a prethodno će srušiti Dodika i strpati ga u zatvor".

"A čim se pojavi neki novi lider Srba, opet će biti osporavan i kriminalizovan. Pa šta je tu razlika u odnosu na ono što su Turci radili? Dosta je više velikosarajevskih koncepcija", rekao je Dodik. I nastavio pričati gluposti...

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...