ODREĐEN PRITVOR TURČINU CANERU TAYLANU: Osumnjičen je za dvostruko ubistvo u Zenici...

Osumnjičeni je, navodno, bio u velikim dugovima zbog kockanja te je ovakav način dolaska do novca trebao biti “spas” za njegove probleme.

  • Hronika

  • 18. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 0

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor za državljanina Turske Canera Taylana koji se sumnjiči za dvostruko ubistvo Zeničana.

Iz Kantonalnog suda danas su za Klix.ba potvrdili da je danas doneseno riješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora za Canera Taylana, koji se računa od 14. januara te će trajati do 14. februara.

Taylan se sumnjiči da je ubio dvojicu Zeničana, koji su se bavili razmjenom deviza, te od njih otuđio za sada nepoznat iznos novca. Prema nezvaničnim informacijama, Taylan je, navodno, planirao razmjenu 55.000 eura, zbog čega su dvojica Zeničana došli na dogovoreno mjesto, gdje su njihova tijela pronađena.

Osumnjičeni je, navodno, bio u velikim dugovima zbog kockanja te je ovakav način dolaska do novca trebao biti “spas” za njegove probleme.

Međutim, nepunih 28 sati nakon događaja, nakon čega se udaljio sa mjesta ubistva, prvo su pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona pronašli kombi kojim je pobjegao, nakon čega je i uhapšen na lokalitetu općine Busovača i sproveden u PS Busovača, a zatim i u Zenicu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...