ZLATKO TOPČIĆ ZBOG SKANDALA NA BH RADIJU 1 PODNIO OSTAVKU U UO-u: Ovo su detalji…

Topčić kaže kako je javni servis otet od građana te je pao u ruke onih "koji su ga u ratu rušili svana, a sada to preglasavanjem čine u miru - iznutra".

  • Društvo

  • 18. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 5

Književnik Zlatko Topčić oglasio se na Twitteru kazavši kako je, zbog nedostatka sjednica Programskog vijeća BHRT-a, ali i ukidanja dokumentarnog i dramskog programa BH Radija 1, podnio ostavku u Upravnom odboru BHRT-a. Topčić je za Klix.ba rekao kako ne želi davati privid legaliteta sabotažama onih koji su "apsolutno nedostojni funkcija koje obnašaju".

"U nemogućnosti da iznosim stav tamo gdje mi je obaveza, kao član Vijeća, iznio sam ga tamo gdje imam pravo, kao građanin, na Twitteru. U julu sam reagovao na difamiranje Miralema Ovčine i Mirze Skenderagića, vrhunskih profesionalaca, čiji je jedini grijeh bio u tome da su o genocidu u Srebrenici progovorili na 'neljubazan način'", govori Topčić.


Dodaje kako je javni servis otet od građana te da je pao u ruke onih "koji su ga u ratu rušili svana, a sada to preglasavanjem čine u miru - iznutra".

"Ne uobražavam da će moja gesta nešto promijeniti ni da će iko biti na gubitku. Ni ja, ni pogotovo BHRT. Samo činim ono što mi nalaže savjest, a oni neka čine ono što im nalažu stranke koje su ih instalirale da provode politiku primitivizma, opstrukcije i razdora. Ne mogu učiniti ništa više ni išta manje osim da s gorčinom kažem: 'Bez mene!'", zaključio je Topčić.   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...