MESSI BI ZBOG CRVENOG KARTONA MOGAO PAUZIRATI 12 UTAKMICA: A da li je prekršaj uopće bio za crveni karton? (VIDEO)

Barcelona je sinoć u Sevilli izgubila finale španskog Superkupa od Bilbaa sa 3:2 golom Inakija Williamsa u 93. minuti.

  • Sport

  • 18. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 0

Barca je povela golom Griezmanna u 40. minuti, ali je De Marcos samo dvije minute kasnije izjednačio. Griezmann je ponovno doveo Barcelonu u vodstvo u 77. minuti, ali se Bilbao dočepao produžetka golom Villalibrea u 90. minuti i onda slavio golom Williamsa.

No utakmicu je obilježila nesmotrenost Lionela Messija u sudijskoj nadoknadi produžetka. Argentinac je bez lopte potpuno  udario Villalibrea, za što je dobio izravni crveni karton. Messiju je to bio prvi crveni karton u 753 utakmice za Barcelonu, zbog čega bi mogao propustiti i do 12 utakmica, pišu danas španski mediji.

Prema pravilniku španjolskog nogometa, igrač može dobiti od četiri do 12 utakmica kazne za udaranje protivnika ako je riječ o "agresivnom" potezu. Presudi li disciplinska komisija da nije bilo namjere u udaranju, Messi će dobiti od jedne do tri utakmice kazne.

Ono što je u cijeloj priči sumnjivo jeste da glavni arbitar utakmice uopće nije gledao sporni momenat iz više uglova tokom konsultacija VAR-a. Iz drugog ugla se jasno vidi da se ne radi o udarcu već o odgurivanju koje se lako moglo okarakterisati i kao žuti karton.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...